6 Mart 2013 Çarşamba
Vejetaryen Diyet, Kalb Hastalığı Riskini Azaltabilir
Oxford Üniversitesi araştırmacıları 1990'larda başlayan bir araştırmada, 44.561 erkek ve kadının beslenme hususiyetlerini incelediler. 2009 yılına kadar takip edilen bu kişilerde vejetaryen (et yemez) olma nispeti (% 34) beklenenden fazlaydı. 1.066 kişide kalb hastalığı gelişti, bunlardan 169'u kalb hastalığından öldü. Vejetaryenlerde kalb hastalığı gelişme riski; et ve balık yiyenlere göre % 32 daha azdı. Araştırmacılar vejetaryenlerin kan basınçlarının daha düşük olmasının kalb hastalıklarının az görülmesinde önemli bir faktör olabileceğini belirtiyorlar. Vejetaryenlerde vücut kitle indeksi (BMI) et yiyenlere göre daha düşüktü ve daha az şeker hastalığı görülüyordu. Çalışmanın neticeleri American Journal of Nutrition'da yayımlandı. (WebMD Health News 31.01.2013)
http://www.sizinti.com.tr/konular/ayrinti/saglik-bilim-teknoloji-mart-2013.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder