Popüler Yayınlar
-
Mäti Köseyev, Dede Korkut ile ilk ilgilenen ve çalışma yapan Türkmen âlimi. Dede Korkut Hikâyelerinden bazılarını 1945 yılında “Sovyet Edeb...
-
Yahya Kemal ve İmtidat / Yağmur - Evden Kaçan Çocuk: Yahya Kemal, 19 yaşında, beş parasız, belki tek kelime Fransızca bile bilmeye...
-
http://www.samanyoluhaber.com/web-tv/allaha-tam-teslimiyet-5988-video-haberi/ Besmele ve Tekbir sesleri ile hayvanları sakinleştiren adamın...
-
Kiminin yıllar süren çocuk hasretini dindiriyor, kiminin de 40’ından sonra evine çocuk cıvıltısı dolduruyor ‘Koruyucu Aile’ projesi. Neşe H...
-
Tatil bizler için soluğu ana babanın yanında almak demektir. Öyle başkaları gibi başımızı alıp gitmek bize göre değil. Her yıl Anadolu’nun m...
-
Hakan Bey, geniş makam odasındaki deri koltuğunda geriye doğru yaslandı. Makamının verdiği statüyü ve imkânlarını düşünerek ürperdi ve Alla...
-
Aşka Dair Aşkı kadehten içenlerden değiliz Gönül tasından yudumlarız demlenerek. Her dem ezel Her yudum ab-ı hayat. Aşka giden yol önc...
-
Kalp krizi ya da felç geçirme riskinizin uyku sürenize bağlı olduğunu biliyor muydunuz? Günde 6 saatten az ya da 8 saatten fazla uyuyorsanı...
-
Tayvan 'da bilim adamları, 10 yıl boyunca, depresyona yakalanan 4 bin 634 kişi ile ruhsal sorunu olmayan 18 bin 544 kişinin sağlık dur...
-
Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diyetisyeni Selma Öztürk bayramda beslenme ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Kurb...
6 Mart 2013 Çarşamba
Vejetaryen Diyet, Kalb Hastalığı Riskini Azaltabilir
Oxford Üniversitesi araştırmacıları 1990'larda başlayan bir araştırmada, 44.561 erkek ve kadının beslenme hususiyetlerini incelediler. 2009 yılına kadar takip edilen bu kişilerde vejetaryen (et yemez) olma nispeti (% 34) beklenenden fazlaydı. 1.066 kişide kalb hastalığı gelişti, bunlardan 169'u kalb hastalığından öldü. Vejetaryenlerde kalb hastalığı gelişme riski; et ve balık yiyenlere göre % 32 daha azdı. Araştırmacılar vejetaryenlerin kan basınçlarının daha düşük olmasının kalb hastalıklarının az görülmesinde önemli bir faktör olabileceğini belirtiyorlar. Vejetaryenlerde vücut kitle indeksi (BMI) et yiyenlere göre daha düşüktü ve daha az şeker hastalığı görülüyordu. Çalışmanın neticeleri American Journal of Nutrition'da yayımlandı. (WebMD Health News 31.01.2013)
http://www.sizinti.com.tr/konular/ayrinti/saglik-bilim-teknoloji-mart-2013.html
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder